Medborgerhusets historie

Den Selvejende Institution Gedved Kultur- & Medborgerhus overtog d. 1. august 2013 dele af det tidligere seminarium på Egebjergvej i Gedved. Huset har bl.a. til formål at fungere som et kraftfuldt samlingssted for borgerne i Gedved og omegn til nytte og gavn for beboerne såvel som befolkningen i hele det østjyske område.

Medborgerhus byder på mange forskellige aktiviteter og fritidstilbud til borgerne i Gedved og omegn. Formålet med Den Selvejende Institution Gedved Medborgerhus er at drive et kultur- og medborgerhus for Gedved og omegn, der fungerer som et kraftfuldt samlingssted for borgerne i Gedved og omegn til nytte og gavn for beboerne, herunder, men ikke begrænset til udlejning til foreninger og private.

Gedved Medborgerhus  er et kulturelt mødested for såvel byens borgere som øvrige borgere i Østjylland. Vi ønsker at tiltrække både børn, unge, voksne og ældre mennesker. Dette betyder, at der er et varieret og rigt foreningsliv  kombineret med private arrangementer og arrangementer for virksomheder og organisationer.

Vi ønsker at tiltrække små private virksomheder i TÅRNET, som skal fungere som et lille erhvervscenter, Folkebiblioteket skal være en integreret del af Medborgerhuset, ligesom en café med plads til både børn og voksne, der i afslappede omgivelser kan læse en avis eller arbejde ved deres  PC, mens de nyder en kop kaffe eller en ostemad.  Om aftenerne skal der kunne købes et måltid mad i restauranten.

Medborgerhuset rummer mange foreninger, som alle har forskellige aktiviteter i huset: Teater, film, musik, vin, foredrag, skak, velgørenhed, kunst, dans, udstillinger, messer m.v.

Samtidig skal Gedved Medborgerhus have en økonomi, der er i balance. Dette betyder, at huset skal være i stand til at betale for sine forpligtelser og for nødvendigt vedligehold af huset. Indtægterne i huset skal primært komme fra udlejning af lokaler, lejeindtægter, forpagtnings-indtægter, overskud på arrangementer, sponsorer og fondsansøgninger.


Huset danner ramme om en række kultur- og fritidstilbud. Der er bl.a. tale om vinklub, samt teater, udstillinger og foredrag samt Gedved Bibliotek. Endvidere tilbyder Kultur- & Medborgerhuset udlejning af lokaler inkl. forplejning til festlige arrangementer, hvad enten det er firmafest eller konfirmationen, der står for døren.

Der er mulighed for at leje følgende lokaler:
– Den gamle festsal
– Foredragssalen
– Yogalokalet
– Caféen

I Huset er der også et lille erhvervscenter. Her er mulighed for at leje mindre kontorfaciliteter, som er etableret i tårnet. Der er foruden mødelokaler også trådløst internet i hele huset.

I Gedved Kultur- & Medborgerhus er der en café. Caféen leverer maden til alle husets arrangementer, og leverer samtidig mad ud af huset. Der vil være mulighed for at købe brunch, lette frokost anretninger, menuer og lækre gourmet anretninger.

Bestyrelsen består p.t. af 7 medlemmer og en suppleant, og vores opgave er først og fremmest at arbejde for, at der kommer flest mulige aktiviteter i huset, samtidig med at økonomien hænger sammen.

Vi håber på, at alle borgere i Gedved og omegn vil bakke op om huset – det er også DIT hus.